Therapie & coaching

 

'je mag zijn wie je bent om te worden die je bent, maar nog niet kunt zijn’

(A. Terruwe)

 

Waarden waar ik voor sta, zijn:

 

veiligheid, vertrouwen, erkenning, respect, ruimte, afstemming en verbinding

juist dít ben je allemaal kwijtgeraakt in een destructieve relatie

 

Vanuit het netwerk van de Stichting Het verdwenen zelf’ coach ik overlevers van narcistische mishandeling. Misschien heb je het werkboek van Iris Koops, oprichtster van het Verdwenen Zelf, gelezen en heb je behoefte aan meer persoonlijke ondersteuning (bestellen werkboek). Inmiddels is er een waardevol vervolg op dit werkboek: Je leven in eigen hand. Dit boek is zeer uitgebreid en verdiepend. Een aanrader, ook voor professionals.

 

Als je al geruime tijd zoekende bent naar de reden waarom je je leven niet op de rit krijgt en vermoedt dat je in een destructieve relatie zit of hebt gezeten, dan kan het zinvol zijn om jouw therapeut/hulpverlener te attenderen op de website voor professionals van het Verdwenen Zelf: https://professionals.verdwenenzelf.org/

 

Focus

Mijn therapie/coaching is erop gericht de verbinding met jezelf te herstellen en je autonomie te versterken. Hierbij is het noodzakelijk dat je tegelijkertijd een losmakingproces aangaat:

 

  • Misschien ben je fysiek al los van de relatie, maar ondervind je nog steeds de gevolgen van narcistische mishandeling of coercive control (dwingende controle).
  • Misschien zit je nog in de destructieve relatie en wil je het proces van losmaken gaan opstarten.
  • Misschien is ‘fysiek’ losmaken voor jou (nog) onmogelijk en zoek je handvatten ermee om te gaan, zodat het jou (en je dierbaren) zo min mogelijk schaadt.

 

Wat kan ik je bieden

Als psychosociaal therapeut èn ervaringsdeskundige kan ik je hierin ondersteuning bieden aan de hand van sessies in mijn praktijk. E-coaching, telefonische coaching en beeldbellen behoren ook tot de mogelijkheden. Mijn ondersteuning bestaat uit:  

 

  • je gedegen informeren over narcisme (vanuit de visie van ‘Het verdwenen zelf’)
  • je ondersteunen m.b.t. praktische zaken rondom het losmakingproces
  • je therapeutisch begeleiden in psychisch/emotionele problematiek t.g.v. de mishandeling
  • je coachen in weerbaarheid en afgrenzing t.a.v. het destructieve contact
  • je autonomie versterken t.b.v. innerlijke vrijheid, zelfliefde en zelfrespect

 

Mijn specialisatie is destructieve gezinssystemen, waaronder ouderverstoting. Mijn uitgebreide artikel over ouderverstoting vind je in het boek van Iris Koops: Je leven in eigen hand, verder na narcistische mishandeling.  

 

Afstemming

In mijn coaching stem ik me af op jou. Dit betekent dat ik sturend aanwezig ben in je proces, waarin het doel is dat jij je stuur over je zelf terugvindt of leert nemen.
Om ècht het herstelproces aan te gaan t.a.v. de mishandeling, is het nodig om ook de diepere (trauma)laag mee te nemen. Dit betekent dat ik je begeleid in het transformeren van overlevingsmechanismen die voortkomen uit de onmacht die je hebt ervaren in de onveilige relatie. Als jij echter (voorlopig) niet zo diep wil/kan en behoefte hebt aan praktische begeleiding, dan is dat ook een optie. I
eder loopt zijn eigen proces in zijn eigen tijd.

 

 

 

 

 

^ Naar boven